1. kolovoza 2014.

Pečene marelice s mascarpone sirom, lješnjacima i čokoladom




Za danas sam najavila dva recepta s marelicama <3  
Prvo su ove slatke pečene marelice u umaku od meda, ruma i cimeta, s mascarpone sirom, čokoladom i lješnjacima. Kaj da velim...čarolija od okusa! 
Ujedno, ovaj desert je zagrijavanje za tortu koja tek slijedi :)


recept 

Za jedan desert računajte:
  • 3 marelice 
  • 60 gr sira mascarpone 
ostali sastojci količina po ukusu:
  • šećer 
  • šećer u prahu 
  • lješnjaci (narezati)
  • čokolada (otopiti)
  • cimet 
  • med 
  • rum

Marelice prepolovimo, izvadimo koštice.
Pleh za pečenje obložimo papirom, gore poslažemo marelice.
Posipamo ih šećerom, te ispečemo u pećnici na visokoj temperaturi (230-240 C), oko 10-15 minuta.
Malo ih prohladimo prije serviranja.

Sir mascarpone pomiješamo sa šećerom u prahu.
U zdjelicu za serviranje složimo nekoliko pečenih marelica, posipamo cimetom i prelijemo s malo meda i ruma.
Žlicom dodamo sir, prelijemo s malo otopljene čokolade i posipamo s narezanim lješnjacima.





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar